Des d'Acapa disposem d’una oferta regular de formació en economia social i cooperativisme per a tots els públics, tant per a aquelles persones que tenen ganes d’apropar-se a l’economia social i solidària, com per a aquelles persones o col·lectius que estan pensant en constituir el seu propi projecte econòmic. Oferim formacions i activitats a les 6 comarques de l'Alt Pirineu i Aran sobre l’economia social i solidària.

Oferta formativa

SERVEI DE MAPATGE I DIAGNOSI

Inici de les sessions: 1 de novembre de 2021


Horaris: Variats


Servei de mapatge i diagnosi

Segell Aquí assessorem l'Economia Social

Inici de les sessions: 15 de setembre de 2022


Horaris: 15:30 a 18:30


La Xarxa d’Ateneus cooperatius va posar en marxa l’any passat el segell “Aquí assessorem l’Economia Social”.

Amb aquest segell es busca reconèixer les gestories i assessories que a través de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius han superat la formació específica en cooperativisme i Economia Social i Solidària (ESS) i puguin acreditar aquests coneixements tècnics. El segell està validat per les organitzacions del teixit cooperatiu i compta amb el reconeixement de diverses administracions públiques.


La Xarxa d’Ateneus Cooperatius (XAC), formada pels 14 ateneus cooperatius de Catalunya, ha fet possible la coordinació i unificació de continguts i criteris per obtenir aquest segell. Així s’acredita que les gestories que l’obtenen han rebut formació experta sobre la fórmula jurídica cooperativa mitjançant un itinerari formatiu de cinc sessions sobre el règim laboral i societari, el règim econòmic i comptable, el règim fiscal, i el finançament i els recursos econòmics, així com els valors de les cooperatives i les entitats de l’economia social i solidària.


Com es pot obtenir el segell?


 Per aconseguir el segell "Aquí assessorem l'Economia Social" s'ha de seguir tota la formació que inclou uns continguts mínims sobre cooperativisme i economia social. I és que per acompanyar cooperatives i entitats de l’ESS una gestoria ha de conèixer quines són les seves especificitats jurídiques i econòmiques, aquest és l'objectiu de l'itinerari.

La formació s'ofereix des dels diferents Ateneus Cooperatius de manera totalment gratuïta. Són cursos impartits per professionals qualificats del sector d'un nivell tècnic alt amb el qual s'aconsegueix l'expertesa requerida. El segell es renova cada any amb una acció formativa anual. Aquests cursos anuals de renovació poden estar enfocats a la formació de nous treballadors de la mateixa gestoria o l'aprofundiment en temes més concrets com la transformació, la liquidació d'entitats de l'ESS, les licitacions o procediments de resolució de conflictes entre d'altres.

#AquiAssessoremL’ESS

TAULES TERRITORIALS ALT PIRINEU I ARAN

Inici de les sessions: 13 de octubre de 2022


Horaris: 10h a 13h


Taules territorials organitzades entre IDAPA i l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran per treballar el sector agroalimentari  de l'Alt Pirineu i Aran.

Alt Urgell i Cerdanya: Comercialització, canals de distribució i compra conjunta

Pallars Jussà i Pallars Sobirà: Escorxadors, sales d'especejament i obradors, i elaboració agroalimentària

Alta Ribagorça i Aran: Cooperativisme en el sector primari per a l'abastiment i la compra conjunta de material